Choklad-diet

Fick inspiration av finaste Nathalie när hon skrev om mono-dieter på sin blogg. Dieterna går som jag har förstått det ut på att man endast äter ett livsmedel och att kroppen då inte kommer ta upp alla kalorier, eftersom den helt enkelt inte behöver så mycket energi från en och samma sak. Detta verkar chockerande nog ha fungerat för väldigt många! Efter att ha läst i timmar (hehe...) om det så har jag bestämt mig för att köra chokladmono. Det finns tydligen hur många varianter som helst av dieten och det skiljer sig enormt mycket på vad som är tillåtet och inte. Den varianten som jag kommer köra ser ut som följande:
 
- Mjölkchoklad, mörk choklad och vit choklad är det som är tillåtet.
- Endast ren choklad är tillåtet, det vill säga den får inte innehålla någon fyllning, nötter, krisp eller liknande.
- Vatten och kalorifri dryck (tillexempel lightläsk) är tillåtet.
- Minst 2 liter dryck varje dag är ett måste.
- 400 gram choklad per dag är maxgräns.
 
Jag kommer antagligen att börja med detta redan på tisdag eftersom jag bestämt mig för att väga mig då, trots att jag har mens... Jättedumt eftersom jag vet att vågen kommer visa en hög felaktig siffra, men har haft sån ångest över vikten de senaste dagarna så känner att jag måste ställa mig på vågen. Varför har jag bestämt mig för chokladmono? Ett par anledningar:
1.  För det första så har jag varit så jävla värdelös den här veckan med kalorierna och när jag kommer väga mig på tisdag så kommer jag ha haft ett genomsnittintag på ca 1500-1600 kcal per dag (hej viktuppgång!).
2. På grund av att jag uppenbarligen har noll motivation till svält just nu så vill jag för en gång skull prova något nytt.
3. Chokladmono har fungerat för nästan alla som har testat det så oddsen är på min sida.
4. Jag kommer förhoppningsvis bli av med mitt chokladsug och inte vilja äta choklad på väldigt länge.
 
Jag är dock väääldigt rädd för om saker och ting går snett, tillexempel om det visar sig att jag börjar öka i vikt istället. På grund av detta så har jag valt att sätta 400 gram som en maxgräns. Jag är också rädd att jag inte kommer vara stark nog att bara hålla mig till choklad utan kommer få en massa cravings på andra saker, antagligen grönsaker och frukt. Äter jag av detta så kommer dieten få motsatt effekt och jag lär gå upp i vikt. Men det är värt ett försök. Är faktiskt riktigt taggad, haha. Alltså, det här är en helt sjuk diet egentligen och jag har faktiskt inga större förhoppningar på att det kommer fungera, men det är bättre än det äckliga överätningsträsket jag hamnat i just nu. Jag tänker dessutom inte köra dieten särskilt länge eftersom den är sjukt onyttig för kroppen. 5 dagar är max, men kommer antagligen inte ens köra den så länge. Ska börja med en dag sen får vi se vad som händer. Går jag upp äckligt mycket efter första dagen så tänker jag inte fortsätta. Någon som är på? ;)
 
 
 

RSS 2.0